LE BOUCHIER

bouchi01.JPG (52276 octets)

entree1.jpg (16782 octets)

Entreu d' l'abattouère

L' abattouère et la boucherie taing cote cote . I tué lé bétes su pyace . Y'avé un petit abattouère-là . L' abattouère, ça n' té pas grand cheuse, ça té eune p'tite piéce de ren du tout, ça té en pente et ça té cimenté.... Y'avé un pertu pour qu' le sang va d' dans. I vidaing l'sang apreï wo eune euspeuce de vouéture à 2 roues. Pi, i m'naing ça dans un kyo par là... I vidaing l' trou assé souvent wo eune seille, aouterment ela n' aré point senti bon... lé bouyaou itou, quand i vidaing lé bétes, taing mins à pourri dans lé kyos .

Lé gens du bourg et lé foumes de la campaïgne v'naing ach' té l'boeu apreï la messe du mating pour fére la soupe le dimaenche midi, i fallé qu'ça kiése : ela n'té point d'la g'nisse, ela té dé veilles vaches...on aré fé dés arroche-pierres wo la cher la, ça té lian, ça té d'la coutisse qu'en disé !

Cliquez sur les métiers suivants :

Le Pompier

Le Menuisier

Le Tessier

Le Boulangier

La Repassouère

Le Caf'tier

Le Cordonnier

Le Bourlier

Le Bouchier

La Lavouse